Bit će svega čega nema, nemoj ono što se mora..

If you don’t try, nothing will ever happen.


29.04.2017.

How to get away with murder

Ova subota je jedna od onih ultra brzih subota kada samo otvorim oči i već je 5 popodne.
Barem sam sama u stanu jer je moja cimerica na putovanju.
Ovo mi je prvi puta da živim s nekim a da to nisu moji mama i tata a ne brojim ni one višednevne ekskurzije jer ionako svi živimo u jednoj sobi kad smo na ekskurziji.
U početku je bilo med i mlijeko, sve smo radile skupa, častile jedna drugu čokoladama, pravile večere skupa, spremale skupa.
Onda je ona počela nositi stvari u svoju sobu i počela kupovati odvojen kruh.
Onda je počela prati sama svoje suđe i kupovati sama svoje mlijeko ( pijemo isto mlijeko ).
Onda je počela usisavati cijeli stan samo kada dobije znak s neba valjda, bez obzira što ja uredno jednom tjedno čistim kompletan wc.
Onda je počela pizditi što meni dođu prijatelji i što sjedimo u kuhinji a ona je sama birala da njena soba bude dnevna soba koja je svejedno zidom odvojena od kuhinje ALI ni to nije bitno kao činjenica da je pohlepno zgrabila tu sobu s kaučem i foteljom i stolićem i televizorom i krevetom dok sam ja dobila spavaću sobu, što da postavim mapu za monopoly na krevet, evo ne razumijem.
Onda je počela zaključavati vrata na onu malu kukicu a ne na ključ pa se dogodilo da sam ja dolazila iz izlaska a ona mene nije čula dok sam lupala po vratima, zvonila i na ulazna vrata i na vrata od zgrade uz izgovor da je mislila da sanja da netko zvoni.
Onda sam ja dodatnih 3 sata ( jer se gđica probudila malo prije 11 ) provela u kafiću uz dodatni walk of shame jer je nedjelja i podne a ja u štiklama s razmuljanom šminkom nabadam do stana.
Onda je samo rekla ' Oprosti, ali trebala si mi reći da ideš van jer sam ja mislila da ti spavaš - patike su ti bile u hodniku.'

Onda, how to get away with murder?

Jučer sam se ljubila s pomorcem. Rekao je da imam jako lijepe velike tamnosmeđe oči i da jako lijepo plešem, pa vi recite da muškarci samo bulje u sise, al' imala sam zatvorenu košulju pa je možda i zbog toga.
Rekla bih da je to provjeren ulet ali ja stvarno imam lijepe velike oči tako da sam mu povjerovala.

26.04.2017.

Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac

Najbolja metoda za dobivanje slobodnog vremena? - Odustani od faksa.
Jokes on me.
Sada napokon imam vremena za pročitati sve one knjige koje mi tako uredno stoje ukrašene na papiru i zakeljene za ormar da se svako jutro podsjetim na idućih 5 knjiga koje neće biti na mom stoliću ni ove godine.
E pa grdno se varamo!
Jučer sam zapisala barem 7 knjiga o psihoterapiji i psihoanalizi, da se uputim u ono što me zanima i što želim dublje istražiti. Završila sam s čitanjem "Ponašaj se kao dama, misli kao muškarac" i knjiga je super. Očekivala sam neki cosmopolitan pristup o tome zašto te dečko nije nazvao a obećao je da hoće ( stvarno, tko im još vjeruje?) a dobila prilično zanimljivu knjigu pisanu muškom rukom.
Objašnjeno je sve, objašnjen je koncept muške ljubavi koja je jaaaako različita od naše, preporučila bih i ženama i muškarcima, možda si razjasne neke stvari, ja znam da sam barem 3 stvari umemorirala čisto da se podsjetim kad idući put svojevoljno uletim u neko sranje.
(Dajem si cca. 2 tjedna, sve duže od toga bit će smatrano krizom i krivim putem).

Najviše sam se iznenadila u razlici da žene često funkcioniraju da kad krenu u neki projekt obavezno razmišljaju o tome da imaju muškarca pored sebe. Ne mora to nužno biti "projekt" nego nekakav životni događaj ili promjena. Ne sve žene, dakako, eto pričam za sebe.Očekivano sam došla na fakultet u novi grad a u mojoj podsvijesti je bila misao da ću uskoro imati nekoga s kim ću istraživati grad, razgovarati o faksu itd.
Pisac u knjizi je rekao da muškarci prvo moraju izgraditi sebe, posao i ono od čega će živjeti a tek onda su sposobni posvetiti sebe jednoj osobi koju će štititi, za koju će se brinuti itd. Dok ne izgrade sebe i ove stavke oni će jednostavno voditi prolazne avanture jer te žene oni ne vide u svojim dugoročnim planovima.
Naravno, iznimke postoje ali ovo je nešto na što sam imala sasvim drugačiji pogled dok se nisam sjetila da smo mi žene ipak - žene.

25.04.2017.

Chasing dreams

Prije par dana sam donijela prilično veliku odluku.
Odustala sam od studiranja Španjolskog jezika i književnosti.
Već neko vrijeme osjećala sam se nesretno kada bih trebala ići na predavanja, ili kada bih dobila 60 nepravilnih glagola za naučiti - da mene to privlači ne bih ni trunke razmišljala ali jebiga..
Jezik kao jezik mi se sviđa i zasigurno ću ga nastaviti usavršavati ali ne vidim se jednoga dana kao osoba koja je prevoditelj ili profesor.
Imala sam grč u želucu, kako ću doći pred svoje i reći im da, usprskos tome što sam položila sve predmete sa dobrim ocjenama, ipak želim odustati.
To znači da postajem parcijala, da si automatski dodajem još jednu godinu studiranja jer pohađam dvopredmetni fakultet.
Kako smo udaljeni 500 i nešto km jedini način da se to obavi bio je preko telefona.
Očekivala sam mnogo situacija ali situaciju da su njih dvoji sretni, da nisu čak ni najmanje razočarani, da će me podržati čemu god da se odlučim posvetiti, samo sam se rasplakala i osjetila da mi je ogroman kamen pao sa srca.
Drugi predmet sam već pola položila, njega obožavam učiti i imam najbolje moguće ocjene, sada sam se ponovno ubacila u sustav Postani student i od iduće godine planiram upisati sociologiju ili pedagogiju.
Nekakav san mi je da nakon fakulteta završim edukaciju za psihoterapeuta a otkako sam odustala od španjolskog osjećam takav nalet motivacije i energije. Imam vremena za čitanje knjiga, za proučavanje dodatne literature, za vježbanje..

Samo sam ležala u krevetu tu noć i razmišljala "To je to, postaješ parcijala, do prije mjesec dana ovo nije bilo ni u planu a sada svjesno napuštaš fakultet na koji si prvotno htjela upasti."
I nije mi ni najmanje žao, znate, imam 20 godina i ne želim se okrenuti za 5 godina i reći "Eh da sam samo postupila po svojim osjećajima..."

21.04.2017.

Don't you worry momma, it's just a phase..

Kako da maknem lijeno dupe sa kreveta i sjednem za stol gdje ću možda čak i moći nešto naučiti?
Motivacija, fali mi motivacija!!!
The thing is, studiram španjolski jezik za kojega ne treba nikakvo predznanje a opet je studij organiziran da ti i da imaš svo vrijeme ovog svijeta opet ne bi dokaskako do te razine koja se od tebe očekuje na evo skoro, kraju drugog semestra.
Nemam svo vrijeme svijeta, da želim provodit dane i noći nad knjigama upisala bih medicinu ili nešto teže, ali ne želim jebiga, nisam tako programirana. Volim učiti, ali učiti ono što volim.
Studij antropologije me ispunjava, mijenja mi perspektivu i s guštom dođem sa 6 knjiga za spremanje ispita i rado ih proučavam pa i briljiram na ispitima.
Na španjolski teškom mukom odem, imam dojam da najmanje znam, bojim se složiti proširenu rečenicu a oni onda stave takve količine gradiva i to ne samo čiste gramatike nego i književnosti ali i kulture i povijesti.
Ugh, ali kako sam samo bila sretna kada sam položila cijeli semestar!
Ne znam, u klincu sam, nemam motivaciju i bojim se da nisam fulala predmet.


Izgleda je odnos s huliganom došao do kraja, u jednu ruku mi je i drago jer ja nisam osoba koja se može zadovoljiti takvim odnosom, nisam ni zahtjevna, zaista, ali nekakve granice ipak postoje..
Twitter mi je također nova opsesija, uz Instagram naravno, privlače me stvari poput pisanja, iznošenja vlastitih misli i osjećaja, fotografiranja, boravka u prirodi...
Nisam ja za ove poslove od 8 do 4..

16.04.2017.

Kažu da ljubiš nekog kretena...

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave!
Slavim ga i ja, 500km udaljena od najmilijih, sa skriptom na koljenima i kolačićima. Je, i sunku sam skuhala, i jaja sam skuhala, i francusku priredila, a tek koliko mladog luka pfff. Ako ja ne mogu na obiteljski Uskrs, onda ću ga sama napraviti!
Anyways, nisam o tome htjela pisati. Htjela sam izbaciti iz sebe strašan košmar u kojem se vrtim dobrih par mjeseci.
Situacija br. 1.
Došla sam kod njega i odlučila presjeći sve što smo imali ovih proteklih par mjeseci. Shvaćam da nisam cura koja može samo polovičan odnos i ne želim biti nikakva druga, treća, peta, ovisno kakav ti je dan. Rekla sam mu to sve, izišla iz kuće i nismo se čuli. Osjetila sam olakšanje a istovremeno mi je i falio. To je rezultiralo cuganjem uz neke loše pjesme. Brzo prolaženje, rekla bih.
Situacija br.2.
Javlja mi se nakon par dana, falila sam mu, razmjenjujemo poruke, ja se kao nedam, ja se kao opirem, on kao hvata, ja kao popuštam. It's okay, rekla sam sama sebi, ništa neće biti od ovog pričanja, smijem..
Situacija br.3.
Čestitam mu rođendan. Javim mu se ponovno sutra i zovnem ga sebi.Fali mi, priznajem sama sebi.Odugovlačimo razgovor, ja odlučujem prekinuti jer mi se on čini nezainteresiran. On mi ne da da prekinem, nastavlja razgovor i idućih par dana.
Situacija br 4.
Zvono u 4 ujutro, on poput furije ulazi u stan i ljubi me s vrata.
-Falila si mi u zagrljaju, ljubavi.
Mislim da mu ne vjerujem. Ne može ti faliti netko s kime jedva jedvice održavaš komunikaciju. Nisam pametna.11.04.2017.

Kako je Harry Potter proslavio Božić u Hogwartsu

Ili kako ću ja proslaviti Božić u Dalmaciji ( nije što je Dalmacija, kužim, imam more pored zgrade, nego što to nije moja kućica i moje veliko dvoriše ) zahvaljujući faksu. Studiram dvopredmetno, ima svoje pros ima svoje cons - ovo joj je veliki propust ! Stavili su sva 3 kolokvija u tjedan iza Uskrsa a radi se o tome da mi je puno pametnije proći kolegij preko kolokvija jer već imam priliku zato što na drugom odjelu skoro sve moram polagati na ispitnim rokovima a troduplo je teže od ovog predmeta. I eto zapalo me da mi ni kući ne vrijedi jer imam "praznike" od 4 dana a put do kuće traje 9h.
Trebala mi je doći najbolja prijateljica koja ima 5h do kuće pa može vidjeti svoje češće nego ja ali su ju uspjeli uvjeriti da je jedino dijete i da je Uskrs blagdan i da dođe kući.
I ja sam jedino dijete, i moji roditelji su tužni što neću biti s njima prvi puta u 20 godina ali i moji roditelji znaju koliko želim uspjeti s faksom jer znam koliko otkidaju od sebe da meni priušte život na moru i kvalitetno obrazovanje pa me nisu ni silili da dođem kući, znaju da ću doći čim budem u prilici...
Nisam ljuta, rekla sam joj da se ne ljutim ali sam razočarana, isplanirale smo 5 dana na moru, čak smo i rekle da ćemo odvojiti vrijeme za učenje, upoznala bi moje društvo, vodila bih ju u obilazak grada i skupa bi papale na Uskrs..A ona odgodi 24h prije nego je trebala doći..
Osjećam se kao Harry Potter koji ostane sam u Hogwartsu za Božić dok Hermione i Ron sretni vuku svoje kofere i odlaze svojim kućama. Samo što ja neću imati svoju sovu ni čarobni štapić, a ne možeš sve...

Nije uskršnje gnijezdo ali bitna je poanta...
Nije uskršnje gnijezdo ali bitna je poanta...


02.04.2017.

PMS , majkemi...

Čim sam jučer otvorila oči shvatila sam da nešto ne štima.
Činjenica da sam cugala i došla u 5 ujutro i da me zato boli glava mi nije bila dovoljna nego kao da sam lebdjela iznad sebe.
Prvo je došao val neizmjerne tuge, sjetila sam se onog huligana i toga kako sam s nadom da ću ga vidjeti otišla van.
Nakon toga je došla zen faza, samo sam htjela otići na mol, namakati noge u moru, napušiti se i jesti čips od luka i vrhnja.
Pustila sam si reggae, čitala vaše postove i tipkala svoj novi post. Nakon toga je došla faza kada sam htjela iskočiti iz vlastite kože, doslovno! Toliko sam pizdila i šizila i hodala po stanu kao luda, otvarala i zatvarala prozore, premještala odjeću, brisala tek oprano suđe...
Iduća faza po redu bila je pomirba - pomirila sam se sama sa sobom. Namazala kruh paštetom i upalila Čarobnice ( postala sam ovisna, sad u komadu po 3-4 epizode pogledam ).
Nedugo zatim, faza histerije - ZAŠTO JE SUBOTA I ZAŠTO JA SAD SJEDIM U STANU A VANI SU LJUDI I LJUDI ĆE BITI I VEČERAS VANI JEDNOM SI MLAD PITAT ĆE TE STAROST GDJE TI JE BILA MLADOST and shit dok sam se dvoumila vrijedi li popiti onu litru bambusa i spremiti se i otići u đir.
Nakon te faze samo sam skuhala lonac griza, pomiješala sa nutellom i upalila seriju, part 3.

Nedugo poslije, pinga mobitel - Mjesečnica dolazi za 2 dana.
Tako je, krivim univerzum i podivljale hormone za ove valove emocija koje su me umalo skršile jučer.

01.04.2017.

Friyay nije ispunio očekivanja

Jebem se u ženski mozak, evo.
Mislim da sam se rodila kao pogrešni horoskopski znak, kao pogrešna osoba. Trebala sam biti Blizanac s obzirom svoje bipolarno stanje. Ma to nije čak ni bipolarno, to je ono kad bi sama sebi iz kože iskočila od toliko analiziranja i overthinkanja.
Story je išla da mi se sviđa huligan o kojem sam pisala prošlih par postova ( i kukala i dramila ) i otišla sam to prekinuti jer sam shvatila da mi se previše sviđa da bih ga dijelila sa drugim curama.
Nije se ništa dogodilo, nije mi dopustio da to prekinem jer i dalje tvrdi da je sve istina što mi je rekao i da nemam razloga za takvo razmišljanje. A rekao mi je da me voli, da sam njegova cura, da cure koje jebe ne upoznaje sa društvom a ja sam mu i kući bila, i njegovi roditelji znaju da ima svoju Slavonku.
Truth is da je moj mozak shvatio da ako mu je stvarno stalo do mene kako i kaže da će se onda potruditi i neće dopustiti da samo tako odem.
Pitam se svaki dan u čemu je problem, u meni koja traži nešto što ni sama ne zna ili stvarno u nečem što nije do mene. Ugh.
Tip s faksa me zvao na piće, otišla sam, simpatičan ali mi nije sjeo, nema nekakve kemije.
Jedina osoba sa promiskuitetom u mojoj priči sam ja, očito.
I sinoć smo bili na neon partyju, neon party je fora dok ne skužiš da ti se zavukao u svu robu, yay. I naravno da sam čak i platila zadnje novce za ulaz u prazan klub jer sam se ponadala da će on biti tamo. Naravno da nije bio ali sam se zato isplesala, trošenje kalorija ako ništa drugo.Bit će svega čega nema, nemoj ono što se mora..
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

nothing sweet about me.

vedra, najčešće.

narav sa šljokicama i pijesak u kosi.

dijete ravnice i djevojka mora.

čitam više nego što pišem, nažalost.

dajem sve zimske pulovere i čizmice za vječno ljeto i haljinice.


BROJAČ POSJETA
55855

Powered by Blogger.ba