detoksikacija

Dogodi li se i vama da zaboravite na jelo?

Ono, pojedete nešto sitno kad ustanete i onda skroz zaboravite na vrijeme i potencijalno vrijeme za ručak/užinu/večeru?

Meni često, pa ako potraje duže od 2-3 dana osušim se kao grana koja živi na jednoj banani i dvije čaše vode.

Moram se udebljati.

S obzirom da smo zadnjih 10ak dana jeli moje delicije za Badnjak, Božić i Novu godinu odlučila sam skuhati lonac variva koje ću sad jesti do petka.

Ne šalim se, skuhala sam lonac kupusa i ostalog povrća, što bi se reklo, na žlicu, uz to narezani bosanski sudžuk koji sam prvi put probala i gdje si bio protekle 23 godine mog života?!

A i kontam da sada neću zaboraviti jesti.

Pročitala sam prekjučer Osmog povjerenika, long story short – hrvatski političar uhvaćen u skandalu biva poslan na najudaljeniji naseljeni hrvatski otok Trećić kako bi uspostavio lokalnu vlast jer tretitjani zive u svojoj utopiji i bezakonju.

Volim knjige o moru, o utopijama, o suncu za kojeg više ne znam ni kako izgleda, nekakvim letargičnim pričicama i životima malih ljudi tako da sam ju progutala za jedno poslijepodne.

Često si razmišljam da sam stvorena za takav život, negdje uz more, uz mol, uz sunce koje mi neće dopizditi da gori 24 sata, uz preplanuli ten i buru koja prošiba svako malo i pročisti mi kosti.

Kad se obogatim kupit ću otok Hvar.

7 komentara

  1. Što baš Hvar hahhaa, počni prvo od ovih manjih.

    Nisam čitala knjigu, ali film… Ne naiđoh u svom životu na neki dobar hrvatski film, al pod dobar mislim da me baš obori s nogu, tako da… sumnjam da je i ovaj.

    Hm.. meni se nikad ne dogodi da zaboravim jesti. A ne znam bap za to varenje velikog lonca na više dana. Prema ayurvedi najbolje je pćnešto pojwst u roku od 24 sata.

  2. @LauraTesla – ma to je stih iz jedne pjesme, ne bih ni ja izabrala Hvar, ima ljepših otočića 😀
    A što se tiče filmova, da ti budem iskrena nisam ih puno ni odgledala da ti mogu dati konkretan argument za ili protiv, a knjiga ipak jesam malo više pročitala tako da ti mogu reći da je knjiga sasvim na nivou, naravno tko kako voli 🙂

  3. Meni se baš nikad ne dogodi da zaboravim jesti 🙂 I vječito nešto žvačem.

    Ja ne bih Hvar, iako kao i ti volim sunce, more (koje mi je dosta blizu), ali želja mi je čim oči otvorim ugledati more i osjetiti taj miris… Pelješac me privlači dosta, samo čekam lutriju da dobijem.

Komentariši